Aanmoedigingsprijs 2013

Voor de Aanmoedigingsprijs 2013 werden slechts twee kandidaturen voorgelegd:

Kevin ROMBAUX: cabaratier en stand-up commedian, optredend als"De Mugge van Brugge"

De 30-jarige Bruggeling Kevin Rombaux draait al een zestal jaar mee in het comedywereldje en zijn naam doet bij steeds meer comedyfans een belletje rinkelen. Na succesvolle edities van de voorbije jaren lanceerde Rombaux in augustus zijn nieuwe zomershow, Me gon nie muggeziften, eerder een revueshow met humor, muziek en dans en waarin hij ondermeer stukken brengt van André van Duin.
Als caberetier heeft hij uiteraard ook belangstelling voor de Brugse artiest wijlen Willy Lustenhouwer. Hij zal eerstdaags een ganse avond nummers brengen van deze Brugse showman en hoopt daarmee defintief zijn plaats tussen de meer bekende comedians te kunnen afdwingen.
Kevin Rombaux is in het dagelijkse leven grafdelver op de stedelijke begraafplaats van Steenbrugge, gebruikt zijn dagtaak vaak als rode draad tijdens zijn optredens. Vaak gebruikt hij situaties die op het kerkhof meemaakte als inspiratie voor zijn optredens, al zijn er altijd toeschouwers die van oordeel zijn dat hij soms "wel eens over de schreef gaat".
De Mugge hoopt binnen afzienbare tijd een avondvullende show klaar te hebben waarmee hij zijn plaats kan veroveren binnen de Vlaamse comedywereld.

Astrid en Mathilde WAUTERS: twee muzikale zusters waarvan Astrid actief is als celliste en Mathilde de harp betokkelt.

De gezusters Astrid en Mathilde Wauters zijn geboren in een familie van muzikanten. Hun zus Emma, tweelingzus van Astrid, ontving reeds eerder de Aanmoedigingsprijs voor haar muzikaal talent en uitzonderlijk harpwerk.
Mathilde kreeg haar eerste harplessen van haar oudere zus Emma. Ze volgde negen jaar harples aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot. Niet zonder gunstig gevolg: in 2006 behaalde ze op de internationale wedstrijd "Félix Godefroid" de derde prijs in de categorie "Espoir" en in 2012 behaalde ze de tweede prijs op deze prestieuze wedstrijd, ditmaal in de categorie "Excellence". Nog in 2012 behaalde ze de eerste prijs in de wedstrijd Belfius Classics met 95%. Ze kreeg hierbij ook een prijs van de Unie van de Belgische componisten en de EMCY-prijs. In november 2013 behaalde ze de eerste prijs op de prestieuze internationale wedstrijd "Martine Géliot" in Fontainebleau met er bovenop de prijs voor de beste interpretatie van het werk van M. Tounier.
Astrid begon op achtjarige leeftijd haar cellolessen in Brugge bij Jan Van Kelst. Met haar zus Emma behalen ze in 2007 samen 99% op de kamermuziekwedstrijd van Vlamo. Haar studies aan het Brugs Conservatorium rondt ze af met 96%. Ze sleept daarmee zowel de prijs "Deroo" voor de meest verdienstelijke leerling in de sectie strijkers, als de prijs "Rotary West" in de wacht. In juni 2012 behaalt Astrid haar Bachelordiploma in het Conservatorium in Brussel.

Bij geheime stemming werden de gezusters Astrid en Mathilde WAUTERS verkozen als winnaars van de Aanmoedigingsprijs SCR 2013.

Zij worden tijdens de Algemene Vergadering van maandag 31 maart 2014 gehuldigd. Zij ontvangen dan ook de voor de winaaar voorziene geldprijs van € 500.