2017

ATijdens het kalenderjaar 2017 gaf het Bureau van de S.C.R. verschillende adviezen aan het College van Burgemeester & Schepenen.

A. Erkenning en subsidiëring van verenigingen

• Hey Center Vrienden vzw
    ongunstig advies omdat de vereniging kan beschouwd worden als een serviceclub
    erkend door het College / subsidiëring volgens puntensysteem
  • Klimaatpodium Brugge vzw
    ongunstig advies omdat geen enkel element in de doelstelling verwijst naar cultuur,
    erkend door het College /
  • Let's Co & Co vzw
  • Aquarel Atelier Brugge
    gunstig advies / contractuele subsidiëring

B. Projectsubsidies

• Raphaël Dagrain
    galashow in het Entrepot met in de rand kinderanimatie
    ongunstig advies / negatieve beslissing College
  • Filmvereniging Kuma
    organisatie van het 2de Kuma Anima Film Festival

gunstig advies / € 625 (50% van 1.250 euro)
  • Guido Gezellegenootschap vzw
    publicatie van een boek met commentaar door 12 dichteressen op een gedicht van Guido Gezelle
    gunstig advies / € 750
  • Kaat Celis - Projectbureau Sluitertijd
    organisatie van "De donkere kamer", deel 1 van drieledig trefpunt
    ongunstig advies / negatieve beslissing College
  • Zwerm vzw
    schrijf- en fototgrafiewedstrijd "Miss Peregrine's Peculair Inspirations"
    gunstig advies / € 750
    het College kende € 2.500 toe omdat het prijzenpakket meer kost dan aangenomen door het Bureau
  • Suzy Debuck
    3de editie van een artiestenmarkt t.g.v. Assebroek-kermis
    gunstig advies / € 62,50 (1/4de van 250 euro)
  • Davidsfonds afdeling Sint-Kruis
    organisatie Gregoriaans concert "Laus Sanctae Mariae
    gunstig advies / € 375
  • Stedelijke Culturele Raad
    viering van 25 jaar S.C.R. met uitgave van boek met de historiek
    geen advies / het College kende € 2.500 toe
  • Brugge Foto
    fototentoonstelling in de Karmelietenkerk als onderdeel van "Brugge Foto 7"
    ongunstig advies omdat de vereniging eigenaar wordt van de printings en omdzt de verschillende meewerkende publieke actorenal gesubsidieerd worden en het tentoonstellen tot de reguliere kerntaak behoort van de private actoren.
    het College kende 2.500 euro toe
  • De Donkere Kamer vzw
    organisatie van een avondvullend multimediaal trefpunt
    ongunstig advies / negatieve beslissing door het College
  • Radio Mutant Transmissions
    organisatie van een live radiosessie met 3 bands en 3 DJ's in de nichezender Villa Bota
    gunstig advies / € 500
  • Kon. Scoutsharmonie Sint-Leo
    thematisch openlucht concert samen met andere muziekuitvoerders
    gunstig advies  / € 1.250
  • Benjamino Paganini
    Concert "Van Bach tot Mozart"
    gunstig advies / € 1.500

C. Uitbetaling van subsidies

Het Bureau adviseerde het College om, gelijkaardig aan vroegere gevallen, de conctractuele subsidie voor het jaar 2017 van het gemengd meerstemmig koor "The Bare Necessities" te halveren en niet volledig te schrappen omdat het koor slechts één publieke optreden verzorgde i.p.v. de in het contract voorziene twee optredens.

D. Straarnaamgeving

Het Bureau had geen bezwaar tegen de volgende 8 nieuwe straatnamen:
- André Goosensstraat (tussen St-Jozef en Kollkerke)
- Eligius Dekkersstraat (Steenbrugge)
- Philip Polletstraat (Steenbrugge)
- Modest Van Asschestraat (Steenbrugee)
- Usiiastraat (Steenbrugge)
- Avezoet van Ackerstraat (Steenbrugge)
- Catharina D'Hooghestraat (Steenbrugge)
- Watteeuwstraat (Sint-Michiels)

E. Andere vormen van adviesvragen

Werkingssubsidie vzw Cultuurplatform
  Het Bureau werd om advies gevraagd over een verhoging van de werkingssubsidie aan de vzw Cultuurplatform. Doordat de provinciale subsidie wegvalt, stelde het Bureau het College voor de werkingssubsidie van € 750 op te trekken naar € 1.020, zijnde de subsidie die per productie toegekend wordt aan een toneelvereniging.
  Het College besliste om de subsidie op te trekken naar € 2.000 mits jaarlijks een creatief en cultureel traject te organiseren met personen uit kansengroepen, met minstens één toonmoment.

Beheersovereenkomst met Cactus vzw
  Het Bureau werd om advies gevraagd over de verlenging van de overeenkomst met Cactus vzw voor de programmering en realisatie van het zomerevenement "Moods" mits een werkingssubsidie van € 223.000.
  Het Bureau gaf een gunstig advies maar vroeg tevens om de nietszeggende naam "Moods" te wijzigen naar de meer sprekende oorspronkelijke naam "Klinkers" die niet alleen verwijst naar het klinkend muzikaal element, maar ook naar de klinkers van de Brugse straatstenen.

Beheersovereenkomst met Stricto Tempo vzw
  Het Bureau werd om advies gevraagd voor de verlenging van de overeenkomst met Stricto Tempo vzw voor de programmering en realisatie van het zomerevenement "Benenwerk" mits een werkingssubsidie van € 160.608.
  Het Bureau gaf een gunstig advies.

Gebruiksvoorwaarden tentoonstellingshal AC 't Brugse Vrije
  Het Bureau gaf een gunstig advies aan de aangepaste gebruiksvoorwaarden maar betreurde dat voor de benaming geopteerd wordt voor "Brugotta", een naam zonder wezenlijke inhoud. Het Bureau herinnerde aan haar eerdere voorstel om de benaming "Landhuishal" te gebruiken, verwijzend naar de vroegere historische benaming "Lanthuys van het Vrije".